Dirigente

Sinds het vertrek van Ianthe Paternoster als onze dirigente (eind 2017) heeft Marion Kroeze, tot dan zelf koorlid, het dirigentenstokje opgepakt.

Vanaf februari 2020 heeft Cobien Nieuwpoort het van haar overgenomen.
Zij leidt het Gemengd Dameskoor weer op haar eigen manier. Cobien vindt het belangrijk dat mensen zover boven de noten komen te staan dat men vrij, met vertrouwen en expressie kan zingen. Om dit te bereiken is thuisstudie essentieel, stemgroepen staan sterker wanneer zij op elkaar leren te vertrouwen en elkaar meenemen in het oefenproces buiten de repetities om.Dit komt het koor enorm ten goede. Waar het kan is er ook aandacht voor de technische kant van het zingen zoals dictie, dynamiek en klankkleur.

Cobien is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium zang klassiek.
Al jaren geeft ze zangles en muzikale coaching aan allerlei mensen: jong en oud, met verschillend talent en van beginner tot gevorderde.
Daarnaast geeft ze directie aan verschillende koren, geeft ze workshops en heeft vele projecten geleid.
In oktober 2019 heeft ze een Koninklijke onderscheiding gekregen voor al haar goede werk!
Voor meer informatie klik hier.

205303 bezoekers (354613 hits) sinds 9-2-2011