ARCHIEF HOOGTEPUNTEN

Europese schreden
Het eerste Europese homo en lesbische korenfestival waar het koor aan deelnam was dat van 1995 dat in Groningen werd georganiseerd. Ruim 30 koren uit geheel Europa verzamelden zich in de Martinihal en zongen 4 avonden achtereen de sterren van de hemel, voor elkaar en voor het Groningse publiek dat massaal op het evenement was afgekomen. Voor het GDK was het de eerste confrontatie met de mengeling van prachtige muziek en unieke performance die veel homokoren eigen is. Het zou een verstrekkende invloed hebben op onze eigen uitstraling op het podium. Waar we tot dan alle nadruk hadden gelegd op de kwaliteit van zang en koorklank en tijdens optredens vast hadden gehouden aan de klassieke halve cirkelvormige opstelling, zouden we vanaf dat moment onze theatrale uitstraling gaan ontwikkelen. In 1997 tijdens het festival in München oogstten we met onze performance op de slotavond een staande ovatie van het meer dan 2000-koppige publiek: een voorlopig hoogtepunt in onze carrière.

10 jaar oud
In 1998 was het zover: het GDK werd 10 jaar oud en vierde deze mijlpaal met haar eerste CD en 2 uitverkochte optredens voor Gronings publiek.

Berlijn
In mei 2001 reisde het koor af naar Berlijn voor alweer haar derde Europese homokorenfestival.

Opnieuw stond een groot professioneel podium tot onze beschikking en opnieuw maakten we voor de gelegenheid een volledig nieuw programma. En opnieuw hadden we het geluk op de slotavond voor een uitverkochte zaal te mogen zingen. Behalve het grote optreden met het gehele koor maakten we voor het eerst een tweede programma waarin de individuele koorleden alleen of in kleine ensembles liederen ten gehore konden brengen. Hiermee traden we op in het nevenprogramma van het grote festival.

Eind november van dat jaar zongen we deze beide programma's in Groningen en sloten we af met een feest. Hoewel het podium van het Tehuis na de ervaring in Berlijn wel even wennen was, was het als altijd inspirerend om voor overwegend eigen publiek een avondvullend optreden te verzorgen.
137658 bezoekers (242489 hits) sinds 9-2-2011